Укрпошта приймає комунальні платіжки, крім однієї

Укрпошта приймає комунальні платіжки, крім однієї

Укрінформ
Укрпошта продовжує приймати для оплати рахунки за всі комунальні послуги на всій території України. Для Києва виняток становлять платіжки столичного комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" (ГІОЦ).

Про це повідомили в "Укрпошті".

"Останнім часом ми отримуємо велику кількість питань про співпрацю Укрпошти з КП ГІОЦ (Київ) та приймання платежів Укрпоштою. Відповідаємо на найважливіші. Укрпошта продовжує приймати для оплати рахунки за всі комунальні послуги на всій території України. Для Києва – це рахунки Київгаз, Київенерго, рахунки за тепло, послуги зв'язку, платежі на рахунки ОСББ і багато інших, – ми, як і раніше, безпосередньо працюємо з ними, приймаючи платежі від громадян на їх рахунки. Ці рахунки становлять 80% від обсягу платежів середньостатистичного киянина", - йдеться у повідомленні.

Водночас, зазначають в Укрпошті, у результаті припинення співпраці зі столичним комунальним підприємством "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Укрпошта тимчасово не братиме лише три платежі по Києву: за гарячу, холодну воду та утримання будинків і прибудинкової території. "Ці платежі, як і раніше, можна зробити і через розвинену інфраструктуру комерційних банків, терміналів і інтернет-компаній", - наголошують в "Укрпошті".

Зазначається, що ГІОЦ – це посередницька компанія, яка збирає дані в тому числі розрахунок заборгованості і показання лічильників у постачальників комунальних послуг, і надає ці дані Укрпошті за допомогою свого програмного забезпечення.

"Якщо з іншими постачальниками послуг ми працюємо безпосередньо, то в трьох випадках реквізити для оплати постачальників послуг закриті ГІОЦ, і без договірних відносин з цією компанією провести ці платежі безпосередньо ми не можемо. Справа в тому, що Укрпошта не стягує тариф за оплату комунальних послуг з кінцевого споживача. Коли оплату на рахунки ГІОЦ приймає банк – ГІОЦ бере з клієнта одержувача-комунального підприємства свою комісію, а банк бере свою комісію вже з платника-клієнта. Укрпошта працює інакше. Єдина плата за наші послуги, яку ми отримуємо – це від компанії ГІОЦ. Саме тому ми так боремося за рентабельність тарифу співпраці з цією компанією: ми не хочемо перекладати фінансові проблеми на плечі клієнтів, але і не можемо дозволити працювати в збиток собі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Укрпошта не має можливості приймати платежі, як це можуть робити банки: оплатою з рахунку, картки або через інтернет-банкінг.

"У результаті, можемо приймати платежі на рахунки ГІОЦ тільки готівкою. Але це вимагає більших витрат на прийом таких платежів, в тому числі на зарплати персоналу, оренди приміщень, інкасації. Тобто ми апріорі не можемо надавати послугу за тією ж вартістю, що і банки", - роз'яснюють в "Укрпошті".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-