Українці в День Соборності єднали серця й береги

Українці в День Соборності єднали серця й береги

Фоторепортаж
Укрінформ
Живі ланцюги через мости, "живий герб", флешмоби вуличних співів, синьо-жовті кульки в небі...

У небі над Дніпром здійнявся величезний прапор України з синьо-жовтих кульок. Одеса святкувала із вуличними співами – у святковому флешмобі взяли участь вісім хорових колективів. На головній площі Миколаєва люди утворили "живий герб".

 З нагоди Дня Соборності України у столиці відбулася акція "Ланцюг єднання", учасники якої взялися за руки та символічно об'єднали два береги Дніпра на мосту Метро. А на На мосту Патона кияни розгорнули 30-метровий прапор України. (Фото Даніла Шамкіна / Укрінформ)

В Ужгороді на народному віче перед пам’ятником Тарасу Шевченку, молодь у пам’ять про Акт Злуки розгорнула стометровий державний прапор. Також у День соборності в місті відкрили пам’ятну дошку на честь голови Центральної ради Української Народної Республіки академіка Михайла Грушевського. (Фото Сергія Гудака / Укрінформ)

У Дніпрі на Соборній площі відкрили меморіального Хреста загиблим за вільну Україну воякам УНР, які полягли у боях проти більшовиків та отамана Махна у 1919 році. (Фото Миколи М'якшикова / Укрінформ) 

На честь Дня соборності молодь Дніпра організувала флешмоб, в рамках якого у соціальних мережах люди публікували фотографії з прапорами України, додаючи хештег УкраїнаЄдина. Сьогодні відбулася заключна частина цього флешмобу – «Небо над Дніпром!»: люди під державний гімн випустили в небо жовті й блакитні, утворивши великий прапор України. (Фото Миколи М'якшикова / Укрінформ) 

З нагоди Дня Cоборності України черкащани долучилися до традиційної всеукраїнської акції "Ланцюг єднання". Учасники синхронно взялися за руки, утворивши символічний ланцюг. (Фото Ігоря Ткаченка / Укрінфрм)

Полтавські активісти також з'єднали живим ланцюгом два береги Ворскли. Дві колони учасників одночасно вирушили з різних кінців мосту поблизу Південного вокзалу та, зустрівшись, утворили символічний живий ланцюг, взявшись за руки. (Фото Сергія Пустовіта / Укрінформ)

В Одесі біля пам'ятника Дюку де Рішельє відбувся флешмоб з нагоди Дня Соборності України. Учасники вишикувалися на Приморському бульварі, тримаючи прапори всіх областей України. Також було сформовано сонце у вигляді спіралі. У центрі живої фігури опинилися прапори областей України, а "променями" стали люди з державними прапорами в руках. (Фото Сергія Ляшонка / Укрінформ)

Біля пам'ятника Тарасу Шевченку на проспекті Свободи у Львові відбулося віче з нагоди Дня Соборності України. Також учасники спільно помолилися за Україну. (Фото Альони Ніколаєвич / Укрінформ)

На території столичного парку імені Тараса Шевченка до Дня Соборності України відбулася фінальна частина III міжнародного флешмобу United Ukraine. Під час заходу були презентовані роздруковані фото, на яких зображені учасники флешмобу з різних країн світу. До участі у акції долучилися понад 11 тисяч осіб із 62 країн світу та 214 населених пунктів України. (Фото Юлії Овсяннікової / Укрінформ)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-