Протекція та обіцянки

Протекція та обіцянки "попрацювати" з депутатами: у суді - записи "золотого" Романчука

Укрінформ
Суд у справі колишнього першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука, якого обвинувачують у хабарництві, приступив до дослідження відео і аудіо записів.

Досліджуються записи розмови чиновника з директором ТОВ «ЕЛК-Буд» Максима Гламаздіна на предмет видачі дозволу на розробку вапнякового кар'єру в Єланецькому районі.

Про це йшлося під час засідання Центрального райсуду міста Миколаєва 20 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд досліджує протокол про результати аудіо і відео контролю стосовно обвинувачуваної особи від 6 травня 2016 року», - сказала головуюча у процесі суддя Світлана Скрипченко.

З запису розмови видно, що Гламаздін прийшов до робочого кабінету Романчука за чиєюсь протекцією. Він каже, що серйозні люди порекомендували йому саме Миколу Павловича і що він представляє фірму з Дніпропетровська, яка хоче видобувати на території Миколаївщини камінь ракушняк. Який є дорогим, але екологічно чистим. Тому його реалізовуватимуть за кордон.

Романчук обіцяє сприяти йому у підготовці пакету документів і «мінімізувати витрати» на цю процедуру. Він також каже, що сам має отримати дозвіл займатися цим у певної особи, яка в області вирішує всі питання. Романчук не раз зазначає, що доведеться працювати з депутатським корпусом, який і вирішує це питання. «А це 64 депутати, 8 голів постійних комісій. І вони мають дати дозвіл на розробку родовищ», - говорить чиновник. Наразі в даному запису про хабар не йдеться, Романчук нічого не вимагає, а лише натякає, що сприятиме підготовчому процесу.

 Проте у прокуратури є ще записи, які, очевидно, мають якось "прив’язати" Романчука до хабара, у якому його звинувачують.

3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА. Вони вимагали хабар 90 тис дол за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» по видобутку вапняку. Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного лише Романчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-