Нацрада перевірить СТБ через скандальну

Нацрада перевірить СТБ через скандальну "Битву екстрасенсів"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила сьогодні на своєму засіданні позапланову перевірку телеканалу СТБ щодо дотримання норм законодавства під час трансляції 15 січня програми "Битва екстрасенсів" виробництва російського телеканалу ТНТ, в якій брали участь російські військові.

Про це заявив голова Нацради Юрій Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було зафіксовано вихід передачі "Битва екстрасенсів". Було багато резонансу, різні думки, різні пояснення. Будемо розбиратися. Тому, як ми і повідомляли, ми призначаємо позапланову перевірку", - зазначив Артеменко, закликавши представників телеканалу СТБ готувати свої пояснення.

Заступник голови правління СТБ Анатолій Максимчук відмовився коментувати ситуацію журналістам. "Всі коментарі вже офіційно дані, і більше нічого додати", - сказав він.

Голова Нацради Юрій Артеменко в розмові з журналістами зазначив, що випадок резонансний, було багато звернень до Нацради - і усних, і письмових, і через соцмережі - з проханням перевірити, чи є порушення, чи немає в цій програмі. 

"Закон завжди передбачає проведення позапланової перевірки, навіть в тих випадках, коли йдеться про очевидні факти. Тому і в даному випадку ми призначаємо позапланову перевірку, щоб розібратися, чи є порушення, які порушення є. Ми будемо враховувати всі думки - і експертів, і пояснення компанії. В соціальних мережах звучало, що українська і російська версії відрізняються, будемо з'ясовувати, яка була в ефірі, чи відрізняються вони, чи ні. Будемо брати до уваги позицію каналу і вжиті ними заходи щодо припинення цієї передачі, щодо звільнення працівників. І після проведення перевірки ми будемо виходити на рішення", - сказав Артеменко.

За його словами, рішення можуть бути різні: взяти до відома наявність порушень і зобов'язати в подальшому не порушувати ("Це теж є, на мій погляд, санкція, тому що якщо буде наступне таке порушення, то, зрозуміло, реакція буде жорсткіша", - прокоментував голова Нацради); оголосити попередження; призначити штраф; через певну процедуру звернутися до суду про позбавлення ліцензії.

"Що буде в цьому випадку, я не можу сказати. Це залежить від того, яке порушення саме ми зафіксуємо", - зазначив Артеменко.

Він припустився думки, що загалом процедура може тривати "місяць точно". "Ніхто не буде затягувати цю перевірку. Я сам ініціював цю перевірку", - сказав голова Нацради, додавши, що на розгляд питання запросять журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-