У Дніпрі завершується експертиза тіл трьох морпіхів, переданих бойовиками

У Дніпрі завершується експертиза тіл трьох морпіхів, переданих бойовиками

Укрінформ
У Дніпрі завершується процедура судово-медичної експертизи тіл трьох українських морських піхотинців, які були вчора передані бойовиками представникам гуманітарного проекту Збройних Сил України “Евакуація 200”.

Про це повідомив у суботу начальник управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ Олексій Ноздрачов в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Тіла трьох українських військових були передані вчора, і сьогодні відбувається остаточна їх ідентифікація в Дніпрі у відповідних органах судово-медичної експертизи, щоб встановити причину смерті та обставини, за яких загинули українські військові", - сказав Ноздрачов.

На цей час відомо, зазначив він, що ці військовослужбовці загинули "під час виконання завдань", однак їх тіла українській стороні не вдалося одразу дістати, тому що "вони були достатньо близько до позицій НЗФ". 

"Тому в рамках Мінських домовленостей були організовані перемовини і пошукова група з тієї сторони (бойовиків. - Ред.). Через погані погодні умови ці тіла шукали два дні, але їх вдалося все-таки відшукати, і вчора нам передано їх у районі КПВВ "Мар'їнка", - зазначив Ноздрачов.

Як повідомляв Укрінформ, 13 січня у Донецьку представникам гуманітарного проекту ЗСУ “Евакуація 200” передали тіла трьох загиблих українських військовослужбовців. Їх доправили до міста Дніпро і передали слідчим органам Національної поліції України та представникам Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи.

Згодом прес-служба ВМС ЗСУ повідомила імена загиблих українських військовослужбовців. Це молодші сержанти Микола Охріменко і Сергій Сонько та старший матрос Сергій Трубін.

Командування, особовий склад ВМС Збройних Сил України висловили глибокі співчуття рідним і близьким загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-