НАЗК схвалило правила перевірки декларацій і способу життя чиновників

НАЗК схвалило правила перевірки декларацій і способу життя чиновників

Укрінформ
У НАЗК схвалили Порядки проведення перевірки декларацій та моніторингу способу життя.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Під час засідання Національного агентства з питань запобігання корупції схвалили нову редакцію проектів Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та Порядку здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування, доопрацьованих з урахуванням зауважень Міністерства юстиції України, експертів та громадськості. Рішення прийнято одноголосно", - зазначається в повідомленні.

Як зазначив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, "ми вже відпрацювали нові проекти Порядків перевірки декларацій та моніторингу способу життя. Є вимоги суспільства та громадськості, які ми врахували".

"Національне агентство повинно отримати можливість розпочати повну перевірку декларацій, тому ми зацікавлені у якнайшвидшій реєстрації Порядків у Міністерстві юстиції. Це абсолютно процедурний документ, яким буде користуватися НАЗК під час проведення перевірок. Він жодним чином не порушує права, свободи і законні інтереси громадян", – запевнив чиновник.

Нові проекти обговорювали з експертами та громадськістю під час круглого столу, в якому взяли участь представники НАЗК, Генпрокуратури, МВС, НАБУ, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, профільних комітетів Верховної Ради, громадськості та ЗМІ. За словами Радецького, у новій редакції враховані були 99% усіх рекомендацій.

Нагадаємо, що проекти Порядків розроблені з метою встановлення достовірності задекларованих даних в деклараціях; перевірки на наявність конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення; встановлення відповідності рівня життя наявним у суб'єктів декларування та членів їх сім'ї майну і одержаним ними доходам згідно з декларацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-