Міжнародні донори не дають грошей на безкоштовне житло переселенцям - міністр

Міжнародні донори не дають грошей на безкоштовне житло переселенцям - міністр

Укрінформ
Міжнародні організації поки не зацікавлені реалізовувати проекти з наданням безкоштовного  житла переселенцям в Україні.

Про це на брифінгу в Краматорську заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо дуже велику проблему з житлом. Жодна міжнародна організація, крім KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau - німецький державний банк), не підтвердила бажання реалізовувати проекти, які передбачають безкоштовне надання житла внутрішньо переміщеним особам», - сказав міністр. 

За його словами, безкоштовних програм досі немає, а з KfW «до сих пір ми ведемо переговори, і можливо, там у нас буде реалізований якийсь проект».

Але Черниш уточнив, що цей проект також не передбачає надання безкоштовного житла переселенцям, і це тільки пільговий проект. 

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, народний депутат Марія Іонова та міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш 12 і 13 січня  перебувають на Донбасі. Під час робочої поїздки заплановано проведення моніторингу ефективності використання бюджетних коштів на відновлення інфраструктурних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-