Адміністрацію морпортів України очолив Райвіс Вецкаганс

Адміністрацію морпортів України очолив Райвіс Вецкаганс

Укрінформ
Райвіса Вецкаганса призначено в.о. голови державного підприємства «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).

Нового керівника трудовому колективу підприємства представив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє прес-служба відомства.

"Я наполягаю на тому, що АМПУ має бути реформована та перетворена на прозоре та ефективне підприємство, яке працює на державу і відстоює державний, а не приватний інтерес. В цьому розрізі Райвіс Вецкаганс має повну свободу дій", - зазначив Омелян під час представлення.

Міністр наголосив, що зміна керівництва АМПУ - перший крок у реформуванні морської галузі. "Ми розпочали реформу, і вже є певний спротив. Це нормально. Якщо міністр зручний для всіх, це ставить під питання його ефективність. Але я наголошую: державний інтерес і державний контроль над державними ж підприємствами мають бути вище за приватні інтереси. Я відстоюю і відстоюватиму саме такий підхід", - наголосив Омелян.

За повідомленнями у ЗМІ, Вецкаганс - громадянин Латвії, має більше 16 років досвіду з управління підприємствами сектора транспорту і логістики, пароплавства і фінансових послуг. Обіймав посади члена правління, віце-президента АТ "Латвійське пароплавство", члена правління найбільшого портового терміналу з обробки насипних і генеральних вантажів в країнах Балтії Rigas Centralais Terminals, голови правління Riga Container Terminal.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-