LetMyPeopleGo: Президент написав українським політв'язням в РФ і окупованому Криму

LetMyPeopleGo: Президент написав українським політв'язням в РФ і окупованому Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко  долучився до новорічного марафону "Ми сильніші за кремлівські грати" та написав листи громадянам України, які знаходяться за гратами в окупованому Криму та Російській Федерації. 

Про це Укрінформу повідомила Олександра Матвійчук - координатор Євромайдану SOS, який виступив ініціатором цього марафону.

За словами Матвійчук, Президент написав листи усім громадянам України, включеним до списку політв'язнів у рамках кампанії  LetMyPeopleGo, у тому числі і власному кореспонденту «Укрінформу» Роману Сущенку, якого ФСБ Росії неправомірно затримала 30 вересня 2016 року в Москві.

“І сьогодні, коли Ви відірвані від сім'ї та близьких, хотів би, щоб Ви вступили в Новий рік з міцною вірою у силу єдності, яка не знає кордонів та перепон. Ваші співгромадяни - морально з Вами, поруч. За вас переживає вся країна”, - зокрема, зазначив Президент у листі.

Координатор Євромайдану SOS нагадала, що на даний час в ув'язнені Кремля за політичними мотивами перебуває щонайменше 36 громадян України, ще близько 10 справ Євромайдан SOS вивчає для включення до списку LetMyPeopleGo.

Ці люди були обвинувачені за сфабрикованими кримінальними справами у шпигунстві, сепаратизмі, тероризмі, екстремізмі та диверсійній діяльності. Переважна більшість із них були позбавлені права на правовий захист та медичну допомогу, багато хто був підданий жорстоким тортурам, частина вже відбуває покарання у найвіддаленіших куточках Росії. Серед цих людей є багатодітні батьки, пенсіонери, люди із тяжкими хронічними захворюваннями, правозахисники, митці та журналісти.

Хтось вперше, а хтось із них уже вдруге або втретє проводить новорічні свята в холодних стінах російських в'язниць. Тому Євромайдан SOS разом із партнерами розпочав Новорічний марафон листів, щоб подарувати цим людям трохи тепла у Новий рік. Для них листи із волі - це ковток свободи, зв'язок із зовнішнім світом та величезна моральна підтримка. Листи нагадують в'язням Кремля, що про них не забувають, що за їхнє звільнення борються, що їх чекають на волі. І дають тверду впевненість, що “ми сильніші за кремлівські грати”.

За словами Матвійчук, листи для політв'язнів, які перебувають у Росії, були надіслані офіційним шляхом до Посольства України в Російській Федерації, а для кримчан були передані волонтерам Євромайдану SOS, які своїми каналами передадуть їх адресатам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-