Генконсульство з'ясовує, чи є українці серед жертв

Генконсульство з'ясовує, чи є українці серед жертв "теракту Санта-Клаусів"

Укрінформ
Генеральне консульство України в Стамбулі з'ясовує наявність серед жертв і постраждалих в результаті стрілянини в нічному клубі громадян України.

Про це повідомив генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар на сторінці у Facebook.

“У контакті з органами влади з'ясовуємо наявність серед жертв і постраждалих громадян України”, - йдеться у повідомленні.

Також генеральний консул зазначив, що за інформацією Міністра внутрішніх справ Туреччини Сулеймана Сойлу, внаслідок терористичного нападу на нічний клуб в Стамбулі загинуло щонайменше 39 осіб, з них 16 ідентифіковані як іноземні громадяни. Поранено 69 осіб. 

За його словами, у зв’язку з терактом в Стамбулі, Генконсульство відкрило гарячу лінію +90 530 612 55 77. 

“У разі необхідності просимо також громадян надсилати звернення та інформацію на електронну адресу ГКУ gc_tr@mfa.gov.ua та сторінку Генконсульства у Facebook, - написав Боднар.

Як повідомлялося, у Стамбулі о 1.15 ночі стався напад, в розпал святкування Нового року відвідувачами одного з найпрестижніших нічних клубів, розташованого на самому березі Босфору. В клубі на момент нападу перебувало кількасот осіб.

Зловмисник, одягнений Санта-Клаусом, вбив поліцейського на вході і, увійшовши до клубу, відкрив безладний вогонь з автомата Калашникова. Люди рятувалися, кидаючись у воду.

Деякий час поліція не знала точної кількості нападників і готувалася до штурму. На 6 ранку надійшло повідомлення про ліквідацію вбивці, він був один.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-