У Києві відбудеться перформанс на підтримку рятувальних організацій у гарячих точках

У Києві відбудеться перформанс на підтримку рятувальних організацій у гарячих точках

Укрінформ
Режисер фільму "Брати. Остання сповідь" Вікторія Трофіменко ініціювала перформанс на підтримку гуманітарно-рятувальних організацій в точках воєнних конфліктів.

Про це вона повідомила у Facebook.

"Благодійний перформанс "Скорботна бездіяльність" - як реакція на події в Алеппо та в цілому світі - відбудеться 4 січня о 19:00 в арт-просторі Mezzanine в місті Києві. У програмі - показ фільмів режисерів із Сирії, Тибету та України", - зазначила Трофіменко.

Волонтерський захід спрямований на привернення уваги до роботи гуманітарно-рятувальних організацій в гарячих точках, зокрема й на сході України, на розвиток лояльності у населення до питання біженців.

"Світ, в котрому хто сильніший, той і правий, потребує підтримки людяності, гуманних вчинків. Вся подія спрямована на підтримку гуманітарно-рятувальних організацій в зонах воєнних конфліктів. Люди рятують людей, поки триває перерозподіл влади і створюються ринки збуту для зброї. Ми є один у одного. Допоможемо тим, хто дійсно щось робить. Хто просто рятує звичайних людей, котрі через збройні конфлікти залишаються під уламками будівель, без даху над головою, дрейфують в океані, потерпаючи від жорстоких політичних режимів, і знаходяться в небезпеці", - закликала режисер.

Як поінформувала Трофіменко, проект започаткує збір коштів для гуманітарно-рятувальних організацій. Список організацій, серед яких "Білі шоломи" та "Лікарі без кордонів", з їх реквізитами для перерахунку коштів буде оприлюднений онлайн і під час перформансу.

Організатори заходу - а ними на волонтерських засадах є "Альба фільм інтертейнмент", "Start Independent", "JCI Olimp", "JCI Stars" та арт-простір "Mezzanin" - мають намір запустити у соцмережах флешмоб і петицію щодо пом'якшення міграційного режиму і більш лояльного ставлення до біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-