«1+1»: У Нацраді відкидають політичні мотиви і заперечують тиск

«1+1»: У Нацраді відкидають політичні мотиви і заперечують тиск

Укрінформ
Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заперечує тиск на Нацраду з метою зміни власника телеканалу «1+1».

Про це він заявив Радіо Свобода, коментуючи заяву телеканалу про тиск на Нацраду з боку Адміністрації Президента з метою не продовжувати ліцензію на мовлення для «1+1». 

«Якби хтось мене примушував закрити телеканал, я б написав заяву про складання повноважень», – сказав Артеменко.

Водночас він закликав не шукати політичної складової у ситуації, що склалася.

Раніше телеканал "1+1" заявив, що 29 грудня спливає термін ліцензії на мовлення каналу, а Нацрада її не продовжує. Голова Нацради Юрій Артеменко наголосив, що телеканал "1+1" має подати оновлену інформацію про кінцевих бенефіціарів через націоналізацію "ПриватБанку".

Гендиректор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко припустив, що ця ситуація пов'язана з позицією Адміністрації Президента, якій "невигідно мати непідконтрольний медіаресурс".

В Адміністрації Президента заявили, що не втручаються в роботу Нацради і сподіваються, що канал "1+1" надасть інформацію про кінцевого бенефіціара і отримає бланк ліцензії. 

ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1» є у власності кількох компаній, зареєстрованих на Кіпрі, Британських Віргінських островах і Белізі. Про це свідчать дані, оприлюднені безпосередньо телеканалом навесні цього року відповідно до закону про забезпечення прозорості власності ЗМІ. Кінцевим бенефіціарним власником станом на 31 грудня 2015 року є Ігор Коломойський, а власником істотної участі – Ігор Суркіс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-