67% українців відчули покращення від децентралізації

67% українців відчули покращення від децентралізації

Опитування
Укрінформ
За результатами соціологічного дослідження, 67% українців відчули покращення від реформи децентралізації та місцевого самоврядування.

Про це під час презентації соцдослідження Ради Європи та КМІС щодо результатів реформи децентралізації та місцевого самоврядування в Укрінформі повідомив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто.

"Загалом 67% населення або самі відчули покращення, або чули про це від інших. Тих, хто відзначив зміни на краще, у 2,5 рази більше, ніж було в 2015 році", - сказав Паніотто.

За його словами, відповідно до результатів дослідження, понад 80% українців знає, що така реформа відбувається в країні.

"Більшість населення вважає реформу потрібною, і ця цифра відрізняється від минулого року, було 60%, тепер 64%", - зазначив експерт.

Він додав, що українці очікують від реформи децентралізації: зменшення корупції (67%), поліпшення якості послуг (62%) та покращення добробуту громадян (46%).

Крім того, за його словами, більше половини населення (52%) цікавляться політикою. Українці найбільше у питанні політики довіряють родичам і близьким (41%).

Головним джерелом інформації з питань політики є телебачення - 85.3%.

Опитування підготовлено та проведено Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Програми Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні" у співпраці та координації з експертами Ради Європи, фахівцями з питань місцевого самоврядування та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

В ході соціологічного дослідження було опитано 2039 респондентів в 110 населених пунктах (статистична похибка становить не більше 3.3%), а також 400 респондентів у 159 об’єднаних територіальних громадах (статистична похибка - не більше 5.0%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-