Три чверті українців вважають себе патріотами

Три чверті українців вважають себе патріотами

Опитування
Укрінформ
Понад три чверті українців називають себе патріотами, натомість менш ніж 15% громадян не притаманне почуття любові до Батьківщини.

Такі результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, матеріали якого надано Укрінформу.

Згідно з результатами 76% опитаних вважають себе патріотами, натомість 14% не мають почуття любові до України.

"Мають почуття патріотизму більшість жителів усіх регіонів – від 58% на Донбасі – до 88% на Заході країни, 80% етнічних українців та 53% етнічних росіян", - зазначається у матеріалах дослідження.

При цьому майже три чверті (73%) респондентів вважають, що сильні патріотичні почуття громадян України посилюють позиції країни в світі (не згодні з цим лише 13%), зазначають у Центрі Разумкова.

Водночас більшість опитаних (57%) не погоджуються з тим, що сильні патріотичні почуття українців ведуть до негативного ставлення до іммігрантів (погоджуються лише 18%), а 56% не згодні, що патріотизм спричиняє негативне ставлення до національних меншин (згодні з цим 18%). Загалом 51% респондентів не згодні з тим, що сильні патріотичні почуття українців призводять до нетолерантності (погоджуються 23%), зауважують соціологи.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 18 по 23 листопада 2016 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2015 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-