Підвищення мінімалки посилить соцзахист працюючих з інвалідністю - Розенко

Підвищення мінімалки посилить соцзахист працюючих з інвалідністю - Розенко

Укрінформ
У Державному бюджеті України на 2017 рік на підвищення заробітних плат вчителям, лікарям, працівникам соціальної сфери, культури, спорту тощо додатково виділено 28 мільярдів гривень.

Про це на засіданні Ради у справах осіб з інвалідністю розповів віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

«Підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати до 3200 гривень і виділення додаткових 28 млрд грн на підвищення зарплат вчителям, лікарям, працівникам соцсфери, культури, спорту тощо - це якраз крок до подолання бідності серед працюючих громадян», - наголосив він.

Розенко також підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати посилить і соціальний захист працюючих осіб з інвалідністю. «Ми всі розуміємо, що підприємства часто використовують працю людей з інвалідністю і при цьому платять їм мінімальну заробітну плату. З 1 січня 2017 року ця зарплата не може бути меншою за 3200 грн», - зазначив віце-прем'єр.

На переконання урядовця, зростання розміру мінімальної заробітної плати сприятиме детінізації економіки. «Ми повинні зрозуміти, що податки мають сплачувати всі. Не може такого бути, коли 50% працюючих не платять податків, або платять їх не в повному обсязі», - зауважив він, додавши, що підвищення легальної зарплати та детінізація економіки дадуть додатковий ресурс, який буде використаний, насамперед, для підвищення пенсій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-