В Ірпені запрацював реабілітаційний центр для АТОшників

В Ірпені запрацював реабілітаційний центр для АТОшників

Укрінформ
В Україні запрацював центр, де воїни матимуть можливість отримати якісну реабілітацію.

Про це заявив перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак на відкритті відділення реабілітації пацієнтів з ампутованими кінцівками, яке розташувалося на базі Військово-медичного центру у місті Ірпінь, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ідея створення такого центру виникла у спеціалістів, медиків, за ініціативи депутата Оксани Харчинської. Вирішили створити Центр, де можна повертати бійців до нормального життя", - сказав Руснак.

Він зазначив, що система реабілітації створена у всіх військових медичних закладах, де працюють з людьми, які втратили кінцівки. Але відкриття нового базового центру, як для військових ЗСУ, так і для інших силових структур, дозволить впроваджувати новітні технології.

Крім того, за словами генерал-полковника, новинкою стане те, що бійці, які втратили кінцівки, зможуть працювати тут інструкторами, своїм прикладом доводячи, що життя на цьому не закінчується.

Перший заступник міністра додав, що на ремонт та обладнання цього відділення були залучені кошти волонтерів, народних депутатів та Міністерства оборони, і тепер переходить на фінансове забезпечення МОУ.

Головний лікар Центру Андрій Кіх розповів, що наразі відділення готове прийняти 10 пацієнтів, але у разі потреби, подібні заклади будуть відкриватися і в інших регіонах.

"Курс реабілітації буде залежати від індивідуальних особливостей пацієнта. Вже на наступному тижні будемо приймати пацієнтів... Наша мета- максимально допомогти герою, який втратив своє здоров'я на полі бою", - сказав Кіх.

Головний лікар очікує, що перші пацієнти прибудуть вже в понеділок.

Фото: Сергій Риженко, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-