Поліція поки не знає, хто осквернив синагогу в Умані

Поліція поки не знає, хто осквернив синагогу в Умані

Укрінформ
Національна поліція України має певні напрацювання з розслідування факту осквернення синагоги в Умані, але поки що не встановила причетних до цього злочину.

Про це заявив заступник глави Нацполіції Костянтин Бушуєв у п'ятницю на брифінгу перед прямою телефонною лінією в клубі Кабміну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такі факти, які мали місце в Умані, - кричущі, спрямовані на дестабілізацію ситуації і мають явно провокативний характер", - сказав Бушуєв.

За його словами, це питання знаходиться на суворому контролі в Нацполіції і для його розслідування включені "всі необхідні оперативні можливості". Він не повідомив про конкретні строки розслідування, але зазначив, що вже є "певні напрацювання".

"Безумовно наша мета - встановити не лише осіб, а й з'ясувати мотиви, які штовхнули їх на вчинення таких злочинних дій, і, власне, визначити замовників і зрозуміти їхній злочинний намір", - наголосив заступник глави Нацполіції.

Водночас Бушуєв зазначив, що поки не буде встановлена особа, яка скоїла злочин, говорити про будь-які мотиви передчасно.

Як повідомлялося, 21 грудня в Умані невідомі облили вхід на могильному комплексі цадика Нахмана фарбою червоного кольору і залишили відрізану голову свині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-