Уряд презентував структуру Національної стратегії поводження з відходами

Уряд презентував структуру Національної стратегії поводження з відходами

Укрінформ
Кабінет міністрів виніс на широке громадське обговорення принципи та структуру Національної стратегії поводження з відходами.

Презентував документ на прес-конференції по завершенню засідання уряду міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ось вона (стратегія - ред) лежить перед нами у першій редакції. Це доволі великий документ", - сказав Семерак.

За його словами, вперше за 25 років незалежності України на експертне та громадське обговорення виноситься стратегічний документ національного рівня, який визначатиме  державну  політику у сфері поводження з відходами в найближче десятиріччя.

Урядовець також підкреслив, що відсутність цього документа визначено як одну з найбільших перешкод до залучення інвестицій у сферу поводження з відходами.

Нацстратегія встановлює базові принципи управління такими потоками відходів, як  тверді побутові відходи, промислові відходи, небезпечні відходи, будівельні відходи, відходи сільського господарства, електричні та електроні відходи( відпрацьовані батарейки,акумулятори), а також окремі групи відходів(відходи упаковки, медичні відходи)

Як наголосив Семерак, широке обговорення триватиме не менше півтора місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-