Чиновники

Чиновники "нагріли руки" на сміттєзвалищі в Дніпропетровській області

Укрінформ
Посадових осіб Перещепинської міської ради Дніпропетровської області та комунального підприємства "Перещепинське виробниче об’єднання житлово-комунального господарства" підозрюють у привласненні 360 тис грн.

Про це свідчить ухвала Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області, повідомляють "Наші гроші".

"За даними слідства, у 2011 році Перещепинська міська рада передала у постійне користування ДОКП "Перещепенське ВО ЖКГ" земельну ділянку загальною площею 5,19 га для збирання відходів. Ця земля розташована в межах міста", - йдеться в повідомленні.

За законодавством, якщо земельна ділянка для розміщення відходів знаходиться в межах населеного пункту або менш ніж 3 км від нього, то екологічний податок сплачується за коефіцієнтом, який у 3 рази вищий, ніж за земельну ділянку, яка знаходиться за межами міста.

В подальшому посадові особи міськради надали комунальному підприємству, яке займається збиранням та вивезенням твердих побутових відходів, довідку з недостовірною інформацією, згідно з якою ділянка площею 5,19 га знаходиться за межами м. Перещепине на відстані понад 3 км.

У результаті, ДОКП "Перещепенське ВО ЖКГ" у 2014-2016 роках нараховувало та сплачувало менші кошти до державного бюджету. За даними слідства, за 2 останніх роки посадові особи комунального підприємства перерахували на картковий рахунок у "Приватбанку" 360 тис. грн, які були зняті готівкою через банкомати.

Щоб встановити, хто знімав гроші, і як вони в подальшому використовувалися, прокурор Новомосковської місцевої прокуратури, яка розслідує це кримінальне провадження, звернувся до суду з клопотанням надати доступ до фотографій осіб, які знімали гроші з карткового рахунку. Суд надав доступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-