Балчун: Найгірший період в Укрзалізниці був упродовж останніх трьох-чотирьох років

Балчун: Найгірший період в Укрзалізниці був упродовж останніх трьох-чотирьох років

Ексклюзив
Укрінформ
Корупційні схеми “обліпили” Укрзалізницю майже на 100%. Найгірша ситуація в компанії склалася за останні три-чотири роки, тобто вже після Революції Гідності.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу заявив голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун.

“Якщо йдеться про опір (реформам – ред.), то я живу в реаліях, коли мене практично в безперервному режиму бомбардують інформацією про те, як погано чи навіть патологічно функціонує компанія у багатьох сферах. Я не кажу про повсякденну діяльність, а про усі ці “схеми”, які “обліпили” компанію фактично на 100%. Скажу навіть більше: усі твердять, що найгірший період в Укрзалізниці це останні 3-4 роки”, - заявив Балчун.

Він висловив думку, що це, можливо, пов’язано з тимчасовим характером правління компанією.

“Усі ті, хто приходив, не переслідували ціль зробити щось хороше для компанії, а більше – що могли зробити для себе, оскільки мали перед собою дуже коротку перспективу роботи. І це дуже страшно здеморалізувало фірму”, - наголосив керівник Укрзалізниці.

За його словами, “опір системи”, включаючи внутрішній саботаж, щодо здійснення позитивних змін в Укрзалізниці є “гігантським”.

“Коли ми почали торкатися дуже вразливих тем функціонування компанії – питань розподілу вагонів, фінансових питань, то розпочалася організована, багатовимірна кампанія. Не забуваймо також про наші пропозиції, що стосується тарифів. І всі ці пазли склалися в одну масовану, безпардонну атаку з розрахунком зробити все можливе, щоб поляки (польський менджмент Укрзалізниці – ред.) виїхали якомога швидше”,- підкреслив Балчун.

Він підкреслив, що його команді потрібно було декілька місяців, щоб зрозуміти усі складані процеси, які відбуваються в Укрзалізниці, і почати свідомо управляти компанією.

Повний текст інтерв’ю читайте у вівторок на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-