Балчун підтверджує кібератаку на сайт Укрзалізниці

Балчун підтверджує кібератаку на сайт Укрзалізниці

Укрінформ
У ніч з 14 на 15 грудня відбулася хакерська атака на 6 серверів одного з підрозділів "Укрзалізниці", а вже вранці у четвер розпочалась масована атака на центральний сервер компанії.

Про це на брифінгу заявив голова правління ДП "Укрзалізниця" Войцех Балчун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В ніч з 14 на 15 грудня ми відзначили зовнішню кібератаку на нашу Придніпровську залізницю. Це була атака на 6 серверів. Ми розпочали процедуру відновлення системи і о 1-й годині ночі ми повідомили поліцію. Ми передали такий запобіжний сигнал всім нашим залізницям. Сьогодні вранці відновлено роботу двох серверів. Поїзди не зупинялись", - сказав Балчун.

Проте, наголосив він, вже о 10:45 почалась масована атака на центральну комп'ютерну систему Укрзалізниці.

"Було пошкоджено частину серверів та мережеве обладнання. Ми вирішили призупинити роботу деяких ІТ-систем залізничного транспорту, щоб атака не поширювалася", - зауважив Балчун.

Він наголосив, що Укрзалізниця звернулася до спеціалістів з СБУ, МВС і Державного комітету зв'язку, і ці структури взялися до аналізу того, що сталось.

Нагадаємо, сайт "Укрзалізниці" зазнав хакерської атаки. Наразі не доступна жодна рубрика сайту. При заході на сторінку "Укрзалізниці" з'являється зображення черепа, яке утворюється поєднанням різноманітних символів - долара та латинських літер, на чорному тлі. Під малюнком розміщено напис "Press and key" ("натисни і продовж").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-