Балчун обговорив із Гройсманом кібератаку на УЗ: Він знає, за що ми боремося

Балчун обговорив із Гройсманом кібератаку на УЗ: Він знає, за що ми боремося

Укрінформ
Реформи Укрзалізниці продовжаться попри сильний опір системи. Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман надає усіляку підтримку керівництву УЗ у здійсненні реформ.

Про це повідомив заявив голова правління ДП "Укрзалізниця" Войцех Балчун, інформує РАР.

“Ми маємо справу з величезним опором системи, яку хочемо змінювати. Ми усі знаємо, що будь-яка зміна це для нас величезний ризик і, на жаль, реальність нам приносить різні аргументи, як система намагається захищатися”,- заявив Балчун.

За його словами, хакерські атаки на сайт УЗ є наслідком його дій щодо впорядкування проблеми розподілу вагонів клієнтам за хабарі.

“У нас є величезна проблема з нестачею вагонів. Це пов’язано не лише з об’єктивними причинами фізичної відсутності вагонів, а й результатом багатьох корупційних схем, пов’язаних з їх розподілом”,- наголосив він.

Балчун повідомив, що на його адресу поки що не поступало погроз і він сподівається, що їх не буде. Натомість він не хоче коментувати погрози щодо своїх підлеглих, аби не рекламувати такого типу методи опору системи.

Глава УЗ також наголосив, що відчуває значну підтримки своїх дій від глави уряду Володимира Гройсмана. 

“Безумовно, я відчуваю підтримку з боку прем’єра Володимира Гройсмана і це для мене найважливіше. Це чіткий сигнал, що не можна піддаватися”,- підкреслив Балчун. Глава УЗ додав, що розмовляв з Гройсманом відразу після посиленої хакерської атаки на інформаційну мережу компанії. 

“Він знає, за що ми боремося, а я знаю, що ми можемо на нього розраховувати”,- резюмував керівник Укрзалізниці.

У ніч з 14 на 15 грудня відбулася хакерська атака на 6 серверів одного з підрозділів Укрзалізниці, а вже вранці у четвер розпочалась масована атака на центральний сервер компанії. Джерела в правоохоронних органах повідомили, що DDOS-атака на інформаційну мережу Укрзалізниці була здійснена хакерськими групами з України на замовлення невстановленої особи з Санкт-Петербурга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-