Все більше дітей з особливими потребами отримують інклюзивну освіту - дружина Президента

Все більше дітей з особливими потребами отримують інклюзивну освіту - дружина Президента

Укрінформ
Експериментальний проект з упровадження в Україні інклюзивної освіти має позитивну динаміку - все більше батьків віддають дітей з особливими потребами до звичайних шкіл.

Про це дружина Президента Марина Порошенко, яка очолює Благодійний фонд Порошенко, сказала журналістам перед початком благодійного концерту для дітей з особливими потребами, який пройшов в суботу 17 грудня в Українському домі в Києві.

"Цього року ми побачили дуже позитивну динаміку щодо батьків, які мають дітей с особливими можливостями, які звернулися до шкіл і віддали своїх дітей у звичайні середні школи. І ці діти вже мають можливість навчатися зі своїми однолітками, вони вже мають можливість соціалізуватися", - сказала перша леді.

Вона нагадала, що Благодійний фонд Порошенко спільно з Міністерством освіти та науки та керівництвом Запорізької області протягом року реалізовує науково-експериментальний проект з упровадження інклюзивної освіти, який згодом стане "дорожньою картою" для інших регіонів. Для дітей з особливими навчальним потребами вже розробляються індивідуальні навчальні плани, на основі яких вони зможуть отримати додаткові послуги чи підтримку, відповідно до захворювання чи стану дитини.

Крім того, наступного тижня в Запорізькій області очікується відкриття першої медіатеки, де для дітей створено особливий навчальний простір, який дозволяє не лише навчатися, шукати інформацію в інтернеті, а й дає школярам можливість для неформального спілкування поза класом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-