Колишній працівник «Укртелекому» залишив без зв'язку понад 2 тисячі абонентів

Колишній працівник «Укртелекому» залишив без зв'язку понад 2 тисячі абонентів

Укрінформ
Злодія, який викрав шість кілометрів спеціального мідного кабелю і залишив без зв'язку понад 2 тисячі абонентів, упіймали на гарячому у Львові.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця обласного управління Нацполіції Світлана Добровольська.

«Львівські правоохоронці затримали колишнього працівника «Укртелекому», який впродовж 9-14 грудня в Сихівському районі Львова скоїв п’ять крадіжок спеціальних електричних кабелів, через що понад 2 тисячі абонентів залишились без телефонного та інтернет-зв’язку», - зазначила Добровольська.

За її словами, усі злочини були скоєні за однаковою схемою: зловмисник підбирав ключі до дверей бойлерних або під’їздів будинків, де були встановлені розподільчі шафи ПАТ «Укртелеком», зі знанням справи обрізав кабелі та втікав.

Спосіб проникнення та вправність злодія вказували на те, що він міг бути колишнім працівником підприємства. А 14 грудня зловмисника затримали «на гарячому». До відділу управління інцидентами «Укртелекому» надійшло сигнальне повідомлення про проникнення до розподільчої шафи на просп. Червоної Калини у Львові. Працівники, які виїхали на повідомлення, виявили у приміщенні зловмисника, котрий саме обрізав електрокабелі, і викликали правоохоронців.

Особу злодія встановили, це 27-річний раніше судимий мешканець Львівської області. Також підтвердилась версія, що злодій є колишнім працівником підприємства – чоловік майже 7 років працював електромонтером.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Злодію загрожує обмеження волі строком до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-