У Кишиневі нагородили ліквідаторів і вшанували загиблих на ЧАЕС

У Кишиневі нагородили ліквідаторів і вшанували загиблих на ЧАЕС

Фото
Укрінформ
Пам'ятний захід, приурочений до 30-ї річниці завершення будівництва першого об'єкту «Укриття» на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, пройшов на території кишинівського Меморіалу пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Сьогодні ми шануємо героїчних людей, які захистили від смертельної небезпеки не лише українську землю, а й народи інших країн Європи. Хочу висловити вдячність голові й усім членам Асоціації «Союз Чорнобиль Молдови», а також присутнім тут молдавським учасникам ліквідації наслідків аварії, подякувати рідним і близьким героїв, які віддали свої життя, щоб зберегти життя іншим», - зазначив на заході Надзвичайний і повноважний посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Дипломат нагадав присутнім, що рівно два тижні тому відбулося урочисте відкриття нової арочної споруди над вже існуючим «Укриттям», а Україна, таким чином, виконала одне з головних на цьому етапі завдань щодо забезпечення міжнародної безпеки.

 Іван Гнатишин висловив вдячність країнам-партнерам за надану фінансову й технічну допомогу в умовах важких випробувань, які переживає сьогодні Україна.

У ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській аварії взяли участь більше трьох тисяч громадян Молдови, багато хто з яких помер від променевої хвороби. Нині у країні проживає більше двох тисяч ліквідаторів, більшість із яких є інвалідами.

За заслуги перед народом України Іван Гнатишин вручив  членам громадської організації «Союз Чорнобиль Молдови» Л.О.Бешляге, В.А.Барабашу і М.П.Мокряку Почесні грамоти Верховної Ради України.

У заході взяли участь ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, дипломати Посольства України в Молдові, представники уряду, Кишинівської міської ради, духовенства, члени громадської організації «Союз Чорнобиль Молдови».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-