Полторак нагородив ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Полторак нагородив ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Фото
Укрінформ
Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак зустрівся із військовослужбовцями - учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Ви - справжні герої, люди з великої літери, які ціною власного життя та здоров'я виконували важке завдання та боролися із невидимим ворогом. Мені приємно, що зараз ви знаходитеся у строю та працюєте разом із нами. Я завжди знаходитиму час, аби вирішувати ваші проблемні питання, і я готовий завжди допомагати вам", - зазначив Полторак.

Міністр оборони відзначив, що у самі перші дні катастрофи, залишки вибуху довелось збирати Бондаренку Дмитру Костянтиновичу, який нині очолює громадську організацію ветеранів Чорнобиля Міністерства оборони України та продовжує працювати у одному із підрозділів Генерального штабу Збройних Сил України.

"Я пишаюся тим, що серед нас у апараті Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України зараз працює 48 ліквідаторів, які у перші дні катастрофи стали перед смертельною небезпекою... Сьогодні я вітаю вас із цим пам'ятним днем. Особливо знаковим відзначення цього дня є саме тому, що у 2016 році, Україною, разом із усією світовою спільнотою, завершено будівництво і встановлення нового саркофагу на ЧАЕС", - наголосив керівник оборонного відомства.

За особистий внесок у справу розвитку Збройних Сил України, проявлені мужність та відвагу під час ліквідації наслідків аварії, зразкове виконання військового обов'язку, відомчими нагородами, відзнаками та грошовими преміями нагороджені п'ятдесят військовослужбовців - учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Як повідомлялося, у цей день, 14 грудня 1986 року, у неймовірно стислі терміни було завершено будівництво першого саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС. У ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650 тисяч людей, із яких більше половини були громадянами України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-