Вертольотна справа:

Вертольотна справа: "спритним ділкам" з Міноборони світить до 7 років – ГПУ

Укрінформ
Посадовці з Міноборони закупили непридатні для використання вертольоти, попередньо продані комерційній структурі як надлишкове військове майно.

Про це заявили у прес-службі ГПУ.

"Відповідно до державного контракту, укладеного між приватним акціонерним товариством та Міністерством оборони України, для Збройних сил України закуплено вертольоти, які виявилися не придатними до використання у військових цілях і за своїм технічним станом та обладнанням взагалі не можуть виконувати завдання за призначенням. При цьому службовими особами військової частини зазначені вертольоти прийняті до експлуатації", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що військовою прокуратурою Херсонського гарнізону Південного регіону України вже порушено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України.

У ході слідства встановлено, що ці самі вертольоти вже були реалізовані Міністерством оборони України зазначеному підприємству у 2010 році як надлишкове військове майно, непридатне до використання.

Вказаними діями "спритних ділків" державі завдано збитків на суму близько 12,7 млн грн, а військовим посадовцям загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі, зазначили в ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-