Військова прокуратура: МОУ закупило вертольоти, які само ж

Військова прокуратура: МОУ закупило вертольоти, які само ж "списало" в 2010

Укрінформ
Військова прокуратура Південного регіону України викрила чиновників з Міноборони, що закупили непридатні для військових вертольоти - розпочато кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

"Установлено, що відповідно до державного контракту, укладеного між приватним акціонерним товариством «Мотор-Січ» та Міністерством оборони України, для Збройних Сил України закуплено вертольоти, які не придатні до використання у військових цілях. Більше того, за своїм технічним станом та обладнанням вони не можуть виконувати завдання за призначенням. При цьому службовими особами військової частини зазначені вертольоти були прийняті й поставлені до штату частини. За цим фактом порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України", - зазначили в прокуратурі.

Разом з тим установлено, що ці ж вертольоти вже були реалізовані Міністерством оборони України зазначеному підприємству у 2010 році як надлишкове військове майно, непридатне до використання.

Вказаними діями "спритних ділків" державі завдано збитків на суму близько 12 мільйонів 700 тисяч гривень. За свою зухвалість військовим посадовцям загрожує від 5 до 7 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-