У Польщі побільшало українців, які платять офіційні соцвнески

У Польщі побільшало українців, які платять офіційні соцвнески

Укрінформ
У Польщі кількість українців, які платять офіційні соціальні внески у соцфонди Польщі, зросла на 70% у поточному році, з 101 тисячі до 172 тисяч  порівняно з минулим роком.

Про це в середу на прес-конференції в Укрінформі «Українські заробітчани за кордоном мають перебувати під опікою» заявив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для прикладу в Польщі, за даними нашого посла в цій країні Андрія Дещиці, знаходяться зараз близько 1 млн українців. Днями польське видання «Дзенник Газета Правна» написало, що минулого року українцям у Польщі було видано 813 тис. запрошень на роботу, а за неповними даними за цей рік вже 938 тис. При цьому кількість українців, які платять офіційні соціальні внески у соцфонди Польщі зросла на 70%, з 101 тис. по 2015 року, до 172 тис. по року 2016. Якщо порівняти з 800 тис. людей, які заїхали з минулого року, виявляється, що легально в Польщі працює всього 25% людей», - сказав він.

За словами Воскобойника, для того, щоб 100% українських працівників оплачували соціальні платежі у Польщі й інших європейських країнах і працювали таким чином легально, потрібно, у першу чергу, широко інформувати українців ще на батьківщині про умови працевлаштування за кордоном, не кидати наодинці з проблемами в іноземній державі і допомагати їм повернутися, і надалі працевлаштуватися на території України.

За даними Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування, лише 30% українців готові працювати за кордоном, залишаючись там на терміни до 5 років, більшість же розглядає варіант короткострокової міграції - максимум до року, і при цьому твердо мають намір повернутися додому.

«Тому якщо ми спільними зусиллями зробимо ринок міжнародного працевлаштування легальним, відкритим і прозорим наші громадяни будуть захищені за кордоном, отримають хороший досвід легальної роботи й привезуть цей досвід до себе на батьківщину. Згідно з нашими даними 75% з тих, хто хоче працювати за кордоном, не збираються залишатися там на постійне місце проживання», - зазначив Воскобойник. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-