В Україні поменшало охочих переобрати президента - моніторинг

В Україні поменшало охочих переобрати президента - моніторинг

Укрінформ
Кількість українців, які б хотіли дострокового переобрання Президента в країні, за останні півроку зменшилася на 10 відсотків.

Про такі результати моніторингу у вівторок на прес-конференції в Укрінформі повідомив директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий.

"Щодо дострокових виборів Президента в Україні, то, за даними опитування, ми бачимо, що кількість респондентів, які відповіли "так", становить 45 відсотків,  при тому, що противників цього так само 45 відсотків. Але, якщо брати ці дані у порівнянні з попередніми нашими опитуваннями за останні півроку, то можна спостерігати тенденцію до зменшення бажаючих переобрати Президента в Україні достроково на 10%", - сказав Лісничий.

Так, за даними цього моніторингу, у липні нинішнього року було 55% українців - прихильників проведення дострокових президентських виборів і 35% - противників цієї ідеї.

Порівняно з даними цього моніторингу за грудень  - 45% тих, хто обрав варіант "за" і 45 %  тих, хто обрав варіант "проти", - спостерігається зменшення прихильників ідеї переобрання Президента України достроково на 10 відсотків.

Це четверте моніторингове опитування населення України, що проводиться Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка спільно з відділом моніторингових досліджень соціально-економічних трансформацій Інституту економіки та прогнозування НАН України, Інститутом аналізу та прогнозування та Київським прес-клубом. Подібні опитування ці організації проводять спільно впродовж останніх півроку.

Дане опитування було проведено з 28 листопада по  5 грудня 2016 року в усіх областях України (за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей та АР Криму). Всього опитано 2052 респонденти. Стандартні відхилення при достовірних 95 відсотках і співвідношенні змінних від 0,1 : 0,9 до 0,5 : 0,5 становлять 1,31 - 2,18 відсотка. Рівень досягнення - 54%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента "віч-на-віч".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-