Третина українців чекають позитиву від підвищення мінімалки

Третина українців чекають позитиву від підвищення мінімалки

Опитування
Укрінформ
В Україні 33,9% респондентів очікують позитивного впливу на матеріальне становище від підвищення мінімальної зарплати.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Центром Разумкова.

На момент проведення опитування майже всі респонденти (94,0%) чули про плани уряду з 1 січня 2017 року підвищити мінімальну зарплату в Україні до 3200 гривень на місяць.

Зазначається, що третина респондентів (33,9%) очікують, що підвищення мінімальної зарплати вплине на їх матеріальне становище позитивно.  44,1% вважають, що підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн на місяць не вплине на їх матеріальне становище, а 13,1% відзначили, що вплине негативно. 8,9% опитаних вагалися з відповіддю.

"Неоднозначними є очікування у суспільстві впливу підвищення мінімальної зарплати на економічну ситуацію в країні. Майже однакові (без статистично значущої відмінності) частки респондентів вважають, що такий крок вплине на економічну ситуацію в країні позитивно (25,2%), негативно (26,8%) або не вплине взагалі (26,4%). Майже стільки ж опитаних (21,5%) вагалися з відповіддю", - підкреслили у Центрі.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова з 18 по 23 листопада 2016 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2015 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-