Дії націоналістів не мають вплинути на відносини України й Польші – Тарасюк

Дії націоналістів не мають вплинути на відносини України й Польші – Тарасюк

Укрінформ
Польща першою із країн підтримала становлення незалежності України.

На цьому наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло під час прес-конференції, присвяченій 25 річниці дипломатичних відносин між Польщею та Україною, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колись Польща першою підтримала становлення України як незалежної держави. Так само ми підтримували ідею Революції Гідності», - сказав Пєкло.

Він додав, що свого часу Польща боролася з більшовиками, а тепер Україна бореться з російським агресором на сході країни.

Колишній міністр закордонних справ (1998-2000), (2005 - 2007) Борис Тарасюк у свою чергу зазначив, що зараз Україна та Республіка Польща будують гарні, добросусідські відносини. «Зараз наші країни співпрацюють у багатьох галузях, але останнім часом активізувалась наша робота у військовій галузі. Чого тільки варте підписання Угоди про оборону та діяльність спільної українско-польсько-литовської бригади», - сказав Тарасюк.

Він наголосив, що жодні антиукраїнські гасла польських націоналістів та спекулювання на Волинській трагедії не повинні позначитися на відносинах між державами.

Як відомо, 25 років тому 2 грудня Польща першою визнала незалежність України та встановила  дипломатичні зв'язки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-