Українці Польщі скаржаться до прокуратури на інцидент у Перемишлі

Українці Польщі скаржаться до прокуратури на інцидент у Перемишлі

Документ
Укрінформ
Об’єднання українців у Польщі (ОУП) подало в понеділок заяву до окружної прокуратури в Перемишлі з вимогою розслідувати інцидент щодо закликів до насилля щодо українців, які прозвучали під час суботнього маршу в цьому місті.

Про це йдеться у заяві ОУП, яка є в розпорядженні Укрінформу.

“Об’єднання українців у Польщі заявляє про підозру скоєння злочину, який полягає в тому, що 10 грудня 2016 року в Перемишлі учасники так званого “Маршу перемиських і львівських орлят” застосовували безправні погрози щодо осіб української національності викрикуючи гасла “смерть українцям!” і публічно здійснювали ненависні заклики на національному грунті, вигукуючи гасла “Перемишль, Львів - завжди польські”, тобто здійснювали злочини за статтею 119 (насилля або погрози щодо осіб на національному, етнічному грунті тошо – ред.) та 256 (пропагування ненависті на національному грунті – ред.) Кримінального кодексу Польщі”,- йдеться у заяві до прокуратури.

У ній міститься вимога порушити карну справу у світлі цих подій.

Як повідомлялося, у Перемишлі в суботу під час щорічного “Маршу перемиських і львівських орлят” за участю багатьох польських патріотичних та націоналістичних організацій, а також представників місцевих та державних органів влади, прозвучали антиукраїнські гасла. ОУП закликало польську владу протидіяти проявам ворожого ставлення до української меншини Польщі і громадян України.

Станом на зараз звернення до глави польського уряду Беати Шидло у цій справі, яке можна підписати в Інтернеті, підтримало вже понад 500 осіб.

Посольство України в Польщі звернулося до центральних і місцевих органів влади РП з вимогою провести розслідування цього інциденту і покарати винних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-