Премії «Відкритої Росії» дали журналістам, які писали про війну на Донбасі

Премії «Відкритої Росії» дали журналістам, які писали про війну на Донбасі

Укрінформ
У рамках представлення нового проекту Михайла Ходорковського «Відкриті медіа» названо лауреатів премії "Відкритої Росії" «Професія - журналіст», визначено переможців конкурсу грантів, серед яких журналісти, що писали про військові дії на Донбасі та російську пропаганду у ЗМІ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Члени журі «Відкритої Росії» під головуванням журналіста, літератора Маші Слонім визначили переможців у номінаціях «Розслідування», «Репортаж», «Фоторепортаж», «Публіцистика», «Регіональна тема», «Публікація іноземного журналіста про Росію у зарубіжних ЗМІ».

Переможцями конкурсу стали журналісти Денис Коротков (Вони билися за Пальміру. 29.03.2016, Фонтанка.ру, «Розслідування») - публікація про «приватні» російські армії, що воюють на Донбасі та у Сирії, а також Андрій Архангельський (Підсумки з Мартином Олексійовичем. 10.03.2016, Colta.ru, «Публіцистика») - публікація про особливості російської пропаганди у ЗМІ.

Перед церемонією нагородження пройшли майстер-класи для російських журналістів від Майкла Резендеса (репортер і редактор The Boston Globe, автор сенсаційного розслідування про педофілію у католицьких священиків у Бостоні, за яким було знято оскароносний фільм), а також від Дейни Прист (репортер газети The Washington Post, автор сенсаційного розслідування про таємні в'язниці ЦРУ у Східній Європі). Гранти Відкритої Росії на журналістські розслідування отримали четверо репортерів. Також було названо переможців конкурсу медіа-стартапів, які отримають підтримку Відкритої Росії.

На церемонії вручення премії засновник Відкритої Росії Михайло Ходорковський представив новий проект «Відкриті медіа», який займається підтримкою та розвитком незалежних ЗМІ. У його рамках функціонуватимуть п'ять нових проектів: «Відкрита економіка», «Центр управління розслідуваннями»(ЦУР), «Інфометр», «Гаус» і «Культтриггер». Проект «Відкрита економіка» буде зрозумілою мовою відповідати на запитання про гроші держави, компаній і громадян. ЦУР займеться розслідуваннями, «Інфометр» «пояснюватиме, що означають новини», «Гаус» відповідає за науку та медицину. «Культтриггер» розповість читачам про культуру.

Як повідомлялося, серед номінантів «Професії - журналіст» був і кореспондент Укрінформу по країнах Балтії та Росії Олег Кудрін - за матеріал «Маннергейм - у дошку свій маршал». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-