По соцдопомогу дозволили не їхати в район - документи приймуть на місцях

По соцдопомогу дозволили не їхати в район - документи приймуть на місцях

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 30 листопада прийняв постанову „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” №890.

Як повідомляє Мінсоцполітики, у цій постанові закріплено зміни у порядку подання документів на отримання допомоги для сімей з дітьми і малозабезпечених сімей у новостворених територіальних громадах.

"Тепер громадянам, які проживають у новостворених об'єднаних територіальних громадах та виховують неповнолітніх дітей не має необхідності їхати до райуправління соцзахисту населення для подання документів на призначення держдопомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після прийняття цієї постанови прийом документів здійснюватиметься безпосередньо в громаді структурним підрозділом виконавчого комітету, який  надаватиме консультацію, здійснюватиме прийом документів для призначення державних  допомог та забезпечуватиме  їх подальше передання до структурного підрозділу соцзахисту населення районного рівня.

Після цього орган соцзахисту населення впродовж 10 днів розгляне рішення щодо призначення та виплати зазначених видів допомог та повідомить жителів громади, які звернулися за державними допомогами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-