Рада змінила порядок військової служби для контрактників

Рада змінила порядок військової служби для контрактників

Укрінформ
Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за прийняття закону у вівторок проголосувало 239 з 356 депутатів.

Автор закону Сергій Пашинський зазначив, що документ прийнято у зв'язку з тим, що ті воїни, які підписували контракти до закінчення особливого періоду, досі не знають, коли цей особливий період закінчиться і тому виникла правова колізія.

«Фактично люди, які більше двох років на передовій, не можуть планувати своє життя, не знають, коли закінчиться особливий період», - сказав він, представляючи законопроект.

Законом встановлено, що право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці, які проходять службу за контрактом, дії якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації, та які вислужили не менше 18 місяців.

Також можуть звільнитися з військової служби ті, хто уклав контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

Згідно із законом, такі особи можуть продовжувати військову службу в армії за новим контрактом.

Звільнення таких військовослужбовців здійснюється не пізніше одного року з дня набрання чинності цим законом - з дня, наступного за днем його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-