З вежі на Чонгарі мовитимуть на Херсонщину і Крим щонайменше 4 телеканали

З вежі на Чонгарі мовитимуть на Херсонщину і Крим щонайменше 4 телеканали

Укрінформ
З телекомунікаційної вежі, що будується неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з анексованим Росією Кримом, у цифровому форматі мовитимуть на Херсонщину та півострів щонайменше чотири телеканали.

Про це заявив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже звернулися до Українського державного центру радіочастот для отримання висновків для того, щоб запустити з цієї вежі мовлення цифрового телебачення, мінімум чотирьох телеканалів. Тобто, прорахунок замовлений частоти цифрової для того, щоб забезпечити цифрове мовлення в районі і на територію Криму. Ми плануємо, що тут буде місцевий мультиплекс мінімум для чотирьох каналів", - сказав Костинський.

За його словами, які саме телекомпанії мовитимуть на цих каналах, визначить конкурс. Але телевізійне мовлення з вежі розпочнеться лише після того, як звідси розпочнеться радіомовлення. "Це наступний етап. І ми це зробимо", зазначив Костинський.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом у п'ятницю розпочато будівництво телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Її висота вежі становитиме 150 метрів, вартість безпосередньо вежі - 1 мільйон гривень, а її спорудження  - 500 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-