Княжицький розповів про ризики для України та Польщі з приходом Трампа

Княжицький розповів про ризики для України та Польщі з приходом Трампа

Укрінформ
Україна і Польща після виборів у США, за майбутніх змін політичних лідерів у ФРН та Франції мають бути союзниками. Особливо зважаючи на те, що цьому опирається Росія.

Таке переконання висловив Микола Княжицький, співголова групи з міжпарламентських зв'язків з Республікою Польща, під час засідання "круглого столу", присвяченого питанням українсько-польської історії.

"Сьогодні, після зміни влади в США і Україна, і Польща є в достатньо ризикованій ситуації. Після посилення російського впливу в Європі, напередодні майбутніх виборів у Франції, де, як виглядає, переможе проросійський кандидат - чи то правий, чи то ультраправий, - і в України і в Польщі будуть непрості стосунки з іншими нашими сусідами в Європі. І питання полягає в тому, наскільки ми готові в майбутньому, як і раніше, бути союзниками", - сказав Княжицький.

Він зазначив, що для українських політиків відповідь очевидна: так. Тому що при послабленні ролі Меркель в Німеччині, при посиленні ультралівих і ультраправих політиків в Німеччині, при проросійських політиках у Франції нам у Євросоюзі потрібен союзник.

"І, на жаль, крім Польщі, такого союзника зараз немає. Чи буде Польща далі таким союзником? Росія робить все, щоб не була", - підкреслив Княжицький.

Водночас він уточнив, що при цьому дуже часто використовується історія, так само, як вона  використовується і у внутрішній політиці - як у нас, так і в Польщі.

"І очевидно, що є польські ультраправі середовища, які набагато радикальніше ставляться в своєму підході до українсько-польських стосунків, аніж навіть правляча партія "ПіС" - Право і Справедливість", - зазначив політик. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-