Звинувачений у держзраді Краснов подав скаргу до ЄСПЛ

Звинувачений у держзраді Краснов подав скаргу до ЄСПЛ

Укрінформ
Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу керівника громадської організації «Громадянський корпус  «Азов - Крим» Станіслава Краснова, якого в Україні звинувачують державній зраді і підготовці теракту.

Про це 30 листопада Крим.Реаліі сказав адвокат Андрій Мамалига, який представляє інтереси Краснова в українських судах.

Краснов оскаржив тортури, незаконне затримання та несправедливий суд.

«Суд вважає, що наведені факти дають підстави розпочати провадження... практика різна -  розгляд триває від одного року до десяти років», - сказав Мамалига.

Він висловив припущення, що розгляд скарги Краснова в ЄСПЛ може вплинути на розгляд справ проти нього в українських судах.

У Святошинському районному суді Києва на 2 грудня заплановано перше засідання для розгляду по суті справи проти Краснова про незаконне зберігання вибухових речовин.

На 8 грудня у Бориспільському міськрайонному суді Київської області заплановано розгляд справи проти Краснова і його дружини Оксани за звинуваченням у незаконному зберіганні вибухівки, державній зраді і підготовці терористичного акту.

Як повідомлялося, ніч проти 29 лютого 2016 року Краснова затримали співробітники СБУ під Києвом. У СБУ стверджують, що він закладав до схрону неподалік автозаправної станції гранати і вибухові речовини загальною потужністю 42 кілограми в тротиловому еквіваленті. Сам Краснов заявляв про побиття і катування під час затримання. Йому інкримінують незаконне зберігання зброї під час протестів 2013-2014 року (справу порушено за часів Януковича), а також державну зраду, тероризм і замах на вбивство.

Краснов був заарештований 22 березня за рішенням Шевченківського районного суду Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-