Поруч з Кримом стартували ракетні стрільби - командування

Поруч з Кримом стартували ракетні стрільби - командування "Південь"

Укрінформ
На півдні України стартували ракетні стрільби.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив начальник прес-центру Повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський.

"Вже почалися стрільби. Все йде за планом. Ніякої реакції від РФ немає. Українські військові готові до будь-якого варіанту розвитку подій", - повідомив Крижанівський

"До навчань будуть залучені екіпажі бойових транспортних літаків повітряних сил ЗСУ, підрозділи зенітних ракет, військ зв'язку та безпілотної авіації повітряних сил ЗСУ. Будуть задіяні зенітні ракетні комплекси С 300", - повідомив він.

Керівник прес-центру пояснив, що такими стрільбами Україна нічого не порушує і не несе загрозу окупованому півострову Крим.

"Україна нічого не порушує. Якщо подивитися на траєкторію і визначений район, можна помітити, що лінія буде проходити досить далеко від узбережжя кримського півострова. Найближчим наближення ракет може становити не більше 30 км", - зазначив він.

Як повідомлялося, Росія пригрозила ракетним ударом у разі проведення Україною військових навчань поруч з Кримом. Попередження про це міститься у листі Міністерства оборони Росії, адресованому військового аташе у складі посольства України в РФ. Як повідомили в Кремлі, за ситуацією стежить особисто президент РФ Володимир Путін.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що суверенний повітряний простір РФ в Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, а там Україна здійснювати ракетні випробування не має наміру.

26 листопада в Генштабі повідомили про плани провести навчання Повітряних сил ВПС у період з 1 по 2 грудня 2016 року в південній частині України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-