Офіцера військкомату за відмову їхати в АТО суд відправив до СІЗО

Офіцера військкомату за відмову їхати в АТО суд відправив до СІЗО

Укрінформ
Овідіопольський райсуд Одеської області розглянув кримінальну справу офіцера відділу комплектування райвійськкомату, що сам відмовився виконати наказ командувача Сухопутних військ Збройних сил України та військового комісара Овідіопольського РВК про вибуття до нового місця служби.

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

"Дослідивши матеріали справи, Апеляційний суд Одеської області погодився з позицією державного обвинувача й відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишив у силі рішення суду першої інстанції про призначення підсудному покарання у вигляді 5 років позбавлення волі за кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 402 (непокора) Кримінального кодексу України", - зазначила речниця Військової прокуратури Яна Стекачова.

Стекачова нагадала, що у червні 2015 року військовослужбовець Овідіопольського РВК Одеської області, який відповідав за комплектацію військових частин, у тому числі в зоні АТО, відкрито відмовився виконати наказ про вибуття до нового місця служби. Згідно припису - до військової частини, яка дислокується у зоні проведення антитерористичної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-