Новинський 40 разів телефонував до Коряка, коли Драбинка тримали у неволі - Луценко

Новинський 40 разів телефонував до Коряка, коли Драбинка тримали у неволі - Луценко

Укрінформ
Народний депутат Вадим Новинський у період утримання в неволі Олександра Драбинка, помічника та особистого секретаря митрополита Володимира, з 16 вересня по 14 грудня 2013 року 40 разів телефонував до тодішнього начальника київської міліції Валерія Коряка. 

Про це заявив у середу під час засідання Регламентного комітету Верховної Ради генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідство має факти про 40 з'єднань з мобільного Новинського на мобільний Коряка у період утримання в неволі Олександра Драбинка з 16 вересня по 14 грудня 2013 року", - сказав він.

За словами Луценка, досудовим слідством встановлено, що "Новинський, починаючи з вересня по грудень 2013 року, маючи на меті виконати завдання (екс-президента Віктора) Януковича щодо здійснення будь-якими засобами тиску на Митрополита Київського і всієї Русі Володимира Сабодана, з метою відходження останнього на спокій та обрання на його посаду (митрополита Бориспольського Антонія) Паканича, а також виконуючи незаконне доручення Януковича на подальше незаконне утримання Драбинка, надавав у телефонному режимі неодноразові вказівки Коряку щодо можливості переміщення і заборони переміщення Драбинка із території комплексу "Банний двір. Вишгород" для здійснення Драбинком богослужіння, чим фактично обмежував його права і свободи". 

Водночас генпрокурор зазначив, що факти обізнаності Януковича про незаконне утримання Драбинка доводяться листами митрополита Володимира до самого Януковича, тодішнього генерального прокурора Віктора Пшонки, міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. 

"Це означає, що митрополит Володимир дуже переживав за позбавлення волі особистого помічника та секретаря Драбинка і звертався до влади з цими питанням", - додав Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. У поданні йдеться про перевищення влади та вчинення злочинів спільно з Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-