Справа екс-беркутівців: суд взяв перерву до 10 листопада

Справа екс-беркутівців: суд взяв перерву до 10 листопада

Укрінформ
Святошинський районний суд міста Києва оголосив перерву до 10 листопада у розгляді кримінального провадження щодо п’ятьох колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янишевського.

Про це у вівторок під час судового засідання заявив суддя Сергій Дідик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд оголошує перерву до 10 листопада 2016 року", – сказав він.

Початок судового засідання запланований на 11:30.

Сьогодні у ході судового засідання було допитано потерпілого Святослава Колеснікова, який отримав вогнепальне поранення зранку 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

Як зазначив прокурор Роман Псюк, за висновком балістичної експертизи, куля калібру 7,62, яку вилучили з тіла постраждалого, була випущена з озброєння одного із беркутівців. Водночас сторона захисту припускає, що висновок експертизи може бути неправильним.

Суддя Дідик також повідомив, що на 15 листопада на 11:30 заплановано провести окреме засідання суду щодо клопотань сторін процесу з питання проведення остаточної комплексної балістичної експертизи.

Як повідомлялося, суд 17 травня розпочав розгляд по суті справи проти колишніх бійців "Беркута" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янишевського. Їх обвинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року. П'ятьом колишнім беркутівцям інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та завдання тілесних ушкоджень активістам Майдану. Обвинувачені не визнають своєї вини за жодним пунктом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-