У Дніпрі відкрили виставку про «Іловайський котел»

У Дніпрі відкрили виставку про «Іловайський котел»

Укрінформ
В національному історичному музеї імені Яворницького у Дніпрі відкрили виставку світлин «Іловайськ 2014», на якій представлено близько сотні робіт українських фотокореспондентів

Як передає кореспондент Радіо Свобода, автори робіт, представлених на виставці, брали безпосередню участь в подіях серпня 2014 року.

За словами організаторів, для більшості бійців ці світлини були останніми в житті, вони загинули при виході «зеленим коридором», частина бійців потрапила в полон, решта були поранені.

«Ця виставка – данина пам’яті хлопцям із батальйонів «Донбас», «Дніпро», «Миротворець», «Витязь», бійців Збройних сил України, які брали участь в іловайських подіях», – сказала на відкритті координатор проекту Аліна Сологубова.

Усі знімки українських фотографів – Олександра Глядєлова, Максима Дондюка, Максима Левіна та Маркіяна Лисейка – супроводжуються розповідями, які вводять глядача в контекст історії світлини.

Наприкінці серпня 2014 року бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донеччині. Військові регулярних частин Збройних сил Росії, що вторглися до України під прикриттям підтримуваних ними сепаратистів, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські силовики.

За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважають зниклими безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-