ГО

ГО "Подаруй життя" презентувала проект для школярів про дітей з особливими потребами

Укрінформ
Громадська організація «Подаруй життя», яка займається дітьми з особливими потребами, презентувала проект «Ти особливий», який має на меті інформувати викладачів шкіл, батьків та школярів про життя дітей з особливими потребами.

Про це на круглому столі в Укрінформі заявив керівник Громадської організації «Подаруй життя» Сергій Бондаренко, повідомляє кореспондент агентства.

«У процесі нашої діяльності ми зіштовхнулися з тим, що ні школярі, ні викладачі шкіл не готові приймати дітей з особливими потребами, що вони не розуміють насправді того, що це за діти, що таке аутизм і синдром Дауна, як з такими дітьми себе поводити. З метою виправлення цієї ситуації в школах ми готові презентувати проект «Ти особливий», який має на меті інформування школярів про дітей з особливими потребами»,- сказав Бондаренко.

Перший етап проекту, за його словами, має на меті організацію особистих зустрічей викладачів шкіл, самих школярів та їх батьків із дітьми з особливими потребами, щоб таких дітей могли приймати у школах так само, як і інших.

«В першому етапі цього проекту ми плануємо приводити до актових залів шкіл дітей з особливим потребами, щоб вони розповідали про своє життя, чого вони досягли і з якими труднощами вони зіштовхнулися. Також ми будемо проводити батьківські  зібрання і доносити до них інформацію, що у певній школі будуть  вчитися чи вже вчаться діти з особливими потребами», - наголосив Бондаренко.

Як уточнив Бондаренко, під час другого етапу ГО «Подаруй життя» має намір розмішувати в школах Києва інформаційні дошки, які роз'яснюватимуть викладачам та школярам базові факти про дітей з особливими потребами.

«Другий етап цього проекту - це інформаційні дошки, які будуть висіти у всіх школах Києва. На цих дошках буде написано, що таке синдром Дауна, ДЦП, щоб люди могли брати буклети і читати інформацію і розуміти, що ці діти такі, як і інші. Я думаю, що ми цей проект почнемо з Деснянського району», - підкреслив Бондаренко.

На його переконання, цей проект з інформування школярів про дітей з особливими потребами матиме успіх.

«Я вірю, що цей проект змінить дуже багато чого з інформування людей щодо того, що таке діти з особливими потребами і що наше підростаюче покоління дійсно буде жити  і приймати їх як рівних собі», - резюмував Бондаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-