Справа екс-ректора Мельника може нарешті рушити з мертвої точки

Справа екс-ректора Мельника може нарешті рушити з мертвої точки

Укрінформ
Києво-Святошинський районний суд Київської області 30 вересня почне розгляд справи проти екс-ректора Нацакадемії Державної податкової служби Петра Мельника і екс-секретаря приймальної комісії Оксани Мельник, які обвинувачуються в отриманні хабарів.

Як пишуть "Наші гроші", про це свідчить ухвала від 20 вересня.

Екс-ректор Петро Мельник та екс-начальник відділу довузівської підготовки вишу, відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Мельник підозрюються в отриманні 177 тисячі гривень хабарів.

Кримінальне провадження проти Мельників по цьому епізоду було розпочате у жовтні 2013 року. Обвинувальний акт надійшов до Ірпінського міського суду Київської області у грудні 2015 року.

У січні 2016 року Ірпінський міськсуд об’єднав це кримінальне провадження зі схожим епізодом про отримання Мельником 120 тисяч гривень за сприяння абітурієнту у вступі до Податкової академії, по якому Ірпінський міськсуд 8 липня 2015 виправдав екс-ректора, а апеляційний суд 4 листопада 2015 цей вирок скасував і відправив справу на новий розгляд.

Утім, на початку весни апеляційний суд постановив, що розгляд цих двох епізодів має відбуватися окремо. Однак, за даними "Наших грошей", новий розгляд щодо 120 тисяч гривень хабара досі не розпочався.

Що ж до епізоду стосовно 177 тисяч гривень, то у квітні двоє суддів Ірпінського міського суду взяли самовідвід. На початку червня справа потрапила до Бородянського районного суду Київської області. Ціле літо прокуратура доводила відсутність неточностей в обвинувальному акті, однак розгляд у Бородянському райсуді так і не відбувся - голова суду попросив передати справу в іншу інстанцію, пояснивши це нехваткою суддів.

Врешті справа потрапила до Києво-Святошинського райсуду, який призначив розгляд на 12:00 30 вересня.

Нагадаємо: у липні 2013 року Мельник був затриманий співробітниками міліції у власному кабінеті при отриманні хабара. Він вимагав і отримав від двох громадян України хабар у розмірі 40 і 80 тисяч гривень.

7 серпня 2013 року на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку, а згодом знайшовся у США.

Під час парламентських 2014 року виборів Мельник агітував на Київщині за Олександра Тигова, висунутого Блоком Петра Порошенка. Згодом він навіть судився за поновлення його на посаді ректора Податкової академії.

У липні 2015 року Ірпінський суд виправдав скандального Мельника у справі про хабарництво, проте вже 5 листопада Апеляційний суд Київської області скасував виправдальний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-