Прокуратура завершила розслідування у справі екс-міністра оборони Єжеля

Прокуратура завершила розслідування у справі екс-міністра оборони Єжеля

Укрінформ
Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля.

Про це повідомляє Управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

"На даний час стороні захисту стороною обвинувачення повідомлено про завершення досудового розслідування та відкриття відповідно до вимог ст. 290 КПК України матеріалів кримінального провадження для ознайомлення", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі наголосили, що підозрюваний Єжель може "у будь-який час" прибути до слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури ГПУ Зварича для особистого ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Як повідомлялося, Єжель очолював Міністерство оборони з 11 березня 2010 по 8 лютого 2012 року за часів президентстваа Віктора Януковича.

У квітні 2013 року Янукович призначив його послом у Білорусі. У 2015 році Президент Петро Порошенко відкликав Єжеля з посади посла у Мінську. У Генпрокуратурі повідомляли, що розшукують Єжеля як підозрюваного у справі про розтрату державних грошей, але він утік у Білорусь.

У квітні 2015 р. білоруська прокуратура відмовилась відповідати на запит ГПУ щодо того, чи справді Єжель лікується у Мінську. Згодом Єжель повідомив, що разом із сім'єю живе у Білорусі і повернеться в Україну, якщо йому буде гарантовано безпеку та з нього знімуть звинувачення.

22 серпня 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури ГПУ про дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра оборони Єжеля у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-