На екс-міністра оборони Єжеля завели заочну справу

На екс-міністра оборони Єжеля завели заочну справу

Укрінформ
Печерський суд Києва надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

"22 серпня 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього Міністра оборони України М. Єжеля у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Єжель обгрунтовано підозрюється у тому, що зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб упродовж 2011 - 2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб'єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб'єкти підприємницької діяльності були задіяні у наданні послуги з харчування особового складу Збройних Сил України).

Вказаними діями завдано матеріальні збитки державі на загальну суму близько 43 млн грн, чим спричинено тяжкі наслідки.

Підозрюваного оголошено в державний розшук та вжито заходів щодо його оголошення у міжнародний розшук; судом надано дозвіл на затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Повідомляється, що ч. 2 ст. 364 КК України передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-