НАЗК перевіряє дані про чиновників та їхніх

НАЗК перевіряє дані про чиновників та їхніх "родичів із Вануату"

Укрінформ
НАЗК перевіряє інформацію про наявність громадянства інших держав у членів родин окремих осіб, які подали майнові декларації до Єдиного державного реєстру декларацій.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Національне агентство з питань запобігання корупції.

"Національне агентство з питань запобігання корупції здійснює перевірку інформації щодо фактів, викладених у сюжеті "ТСН. Тиждень" від 25 вересня цього року, відносно наявності громадянства інших держав у членів родин окремих осіб, які подали майнові декларації до Єдиного державного реєстру декларацій", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, йдеться про внесені до Реєстру дані щодо належності членів родин декларантів до громадянства Республіки Вануату.

"Зокрема, перевіряється інформація відносно Я.В. Мосейка, А.В. Колесника, Є.В. Літвінова та інших. Про результати перевірки буде повідомлено після її завершення", - додали у НАЗК.

У "ТСН.Тиждень" ішлося, що громадянками Вануату, відповідно до відомостей в електронній базі декларацій українських чиновників, значаться дружина колишнього заступника голови Вищого спеціалізованого суду Євгена Літвінова, дві доньки судді Пологівського районного суду на Запоріжжі Якова Мосейка, а також дружини голови Смілянської райдержадміністрації на Черкащині Андрія Колесника та чиновника Міністерства юстиції. У сюжеті також зазначалося, що Вануату – це архіпелаг з населенням у 200 тис. осіб у Тихому океані. В цій острівній державі діє спеціальна програма – громадянство в обмін на інвестиції. Кожен охочий отримати паспорт Вануату повинен інвестувати в економіку держави 260 тис. дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-