До 14 років засуджено шпигуна «ДНР»

До 14 років засуджено шпигуна «ДНР»

Укрінформ
Прокуратура Донецької області підтримувала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця м. Гайсин Вінницької області, який шпигував на користь терористичної організації «ДНР».

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, суд призначив йому покарання - 14 років позбавлення волі.

«Під час судових слухань встановлено, що з квітня по червень 2015 року обвинувачений, за власною ініціативою, сприяв злочинній діяльності терористичної організації «ДНР». Підтримуючи постійні зв'язки з представником спецслужби іноземної держави - Російської Федерації, шпигун «зливав» дані розвідувального характеру, що становлять державну таємницю, а саме: щодо місць зосередження та дислокації, маршрутів пересування та ротації військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України й інших військових формувань України, задіяних у проведенні антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей», - йдеться у повідомленні.

Також він надавав бойовикам детальну інформацію щодо загального командування й управління українськими військовими підрозділами, їх матеріально-технічного забезпечення, кількості та складу, методів військової, бойової та спеціальної підготовки, основних місць розташування вогневих рубежів, планів та задумів української сторони щодо тактики та напрямів ведення бойових дій проти терористів.

У червні 2015 року його затримали працівники Служби безпеки України.

"Вироком Вінницького місцевого суду громадянина визнано винним за ч.1 ст.111 (державна зрада у формі шпигунства) та ч.1 ст.258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України і призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі", - наголосили у прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-